Τι είναι μέσα στα μάτια μας: η τροφή που χρειάζονται

 


Ποια όμως είναι τα συστατικά που έχουν σαν “αποστολή”
την φροντίδα των ματιών;


Η διατροφή είναι το κλειδί 

  1. Ισχυρότατα αντιοξειδωτικά γνωστά για την προστασία τους από το οξειδωτικό στρες.
  2. Αλληλεπιδρούν μαζί με άλλους αντιοξειδωτικούς παράγοντες.
  3. Προστατεύουν τον αμφιβληστροειδή από την ακτινοβολία.
  4. Λειτουργούν ως οπτικό φίλτρο, απορροφώντας τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα υψηλής ενέργειας (μπλε φως) από την συνολική ακτινοβολία που φτάνει σε αυτόν.

Η λουτείνη και η ζεαξανθίνη δεν μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό μας, επομένως πρέπει να ληφθούν μέσω τροφής ή/και συμπληρωμάτων διατροφής.

Ωμέγα-3

Τα ωμέγα-3 είναι μια οικογένεια λιπαρών οξέων που βοηθούν στην προστασία της υγείας των ματιών. Είναι σημαντικά δομικά συστατικά για τον αμφιβληστροειδή του ματιού. Βοηθούν στην υποστήριξη της σωστής λειτουργίας και της υγείας των ματιών σας καθώς μεγαλώνετε. Επίσης, τα ωμέγα-3 βοηθούν στη διατήρηση υγιών δακρύων και ενός υγιούς αμφιβληστροειδούς.


Η επιστήμη: DHA & EPA

Τα DHA και EPA είναι απαραίτητα λιπαρά οξέα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των ματιών. Βεβαιωθείτε ότι τα Ωμέγα-3, σε οποιοδήποτε συμπλήρωμα λαμβάνετε για την υγεία των ματιών περιέχουν υψηλή συγκέντρωση DHA και EPA. Το Ocuvite Complete χρησιμοποιεί ιχθυέλαια που περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις DHA και EPA.


Βιταμίνες C & Ε και Ψευδάργυρος.

Οι βιταμίνες C και E και ο ψευδάργυρος λειτουργούν ως σημαντικά αντιοξειδωτικά στα μάτια. Η βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή, αποθηκεύεται στον λιπώδη ιστό και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας την μεμβράνη των κυττάρων. Η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ως άμεσο αλλά και έμμεσο αντιοξειδωτικό. Ο ψευδάργυρος υποστηρίζει την υγιή ανοσοποιητική λειτουργία των ματιών και ασκεί επίδραση στην λειτουργία του αμφιβληστροειδή αφού εμπλέκεται άμεσα με τον μεταβολισμό της βιταμίνης Α.