Ήρθε η ώρα να φροντίσεις τα μάτια σου!

 


Το να τρώτε καλύτερα και να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο κοιτάζοντας ψηφιακές συσκευές δεν είναι μόνο καλό για το σώμα και το μυαλό σας αλλά και για τα μάτια σας. Φροντίστε τα μάτια σας όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο.


Η διατροφή είναι το κλειδί 

 
Η διατροφή είναι το κλειδί

Τα μάτια σας είναι μοναδικά και έχουν τις δικές τους διατροφικές ανάγκες. Φροντίστε τα με τον σωστό τρόπο επιλέγοντας υγιεινά τρόφιμα, όπως αυτά που περιέχουν Λουτεΐνη και Ζεαξανθίνη, Ωμέγα-3 και αντιοξειδωτικά, συστατικά που υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Συζητήστε με το γιατρό σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στη διατροφή σας.


Η επίδραση του μπλε φωτός 


Η επίδραση του μπλε φωτός 

Χρησιμοποιούμε ψηφιακές συσκευές περισσότερο από ποτέ, εκθέτοντας τα μάτια μας σε μπλε φως υψηλής ενέργειας για πολλές ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τα μάτια μας με την πάροδο του χρόνου. Η οικογένεια των προϊόντων Ocuvite είναι ειδικά σχεδιασμένη με υψηλά επίπεδα θρεπτικών ουσιών τα οποία βοηθούν στην θρέψη των ματιών. Αυτή η σύνθεση συστατικών ενισχύει τηv χρωστική της ωχράς κηλίδας η οποία βοηθά στο “φιλτράρισμα” του μπλε φωτός.


Η επίδραση των στρεσογόνων παραγόντων στα μάτια μας 


Η επίδραση των στρεσογόνων παραγόντων στα μάτια μας 

Η θρέψη των ματιών σας δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική από τώρα. Πολλοί είναι οι στρεσογόνοι παράγοντες στην καθημερινότητά μας που δεν τους αντιλαμβανόμαστε και που συχνά έχουν αντίκτυπο στην υγεία των ματιών μας. Η πολύωρη εργασία στον υπολογιστή, η οδήγηση για μεγάλες αποστάσεις, η υπερβολική έκθεση στο φως του ηλίου και η ανάγνωση χωρίς διαλείμματα μπορεί να έχουν αντίκτυπο στην υγεία των ματιών μας μακροπρόθεσμα. Η οικογένεια προϊόντων Ocuvite® περιέχει τα θρεπτικά συστατικά τα οποία προστατεύουν την υγεία των ματιών μας.


Καλές συνήθειες που βοηθούν στην υγεία των ματιών μας 


Καλές συνήθειες που βοηθούν στην υγεία των ματιών μας 

Καθώς μεγαλώνουμε, ο οργανισμός μας αφομοιώνει δυσκολότερα ζωτικά θρεπτικά συστατικά όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρηση μιας υγιούς ωχράς κηλίδας. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη γήρανση - αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε απλές συνήθειες που βοηθούν στη φροντίδα των ματιών μας έως τη δεκαετία των 40, 50 αλλά και μετά.

Βήμα 1:
20 λεπτά

Για κάθε 20 λεπτά χρόνου χρήσης οθόνης ή διαβάσματος, ξεκουράστε τα μάτια σας κοιτώντας κάποιο αντικείμενο που βρίσκεται μακριά και μπροστά σας.

Βήμα 2:
6 μέτρα

Το αντικείμενο θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 6 μέτρων μακριά από εσάς.

Βήμα 3:
20 δευτερόλεπτα

Και αυτό θα το κάνετε για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, προκειμένου να μειώσετε την καταπόνηση των ματιών από την συνεχόμενη εστίαση στην απόσταση εργασίας σας.15 λεπτά με τον οφθαλμίατρο σας
μπορεί να κάνει μια πραγματική
διαφορά

Ακόμα κι αν νομίζετε ότι όρασή σας είναι καλή, κλείστε ένα ετήσιο ραντεβού με τον οφθαλμίατρό σας για τη φροντίδα των ματιών. Τα μάτια σας μπορεί να αποτυπώνουν ενδείξεις για άλλες καταστάσεις υγείας, όπως ο διαβήτης και η αγγειοπάθεια. Ο οφθαλμίατρός σας μπορεί επίσης να συζητήσει μαζί σας για τις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής σας αντιμετωπίζοντας ετσι τα μικρά προβλήματα προτού αυτά μετατραπούν σε μεγαλύτερα προβλήματα όρασης.